Біля собору у центрі Рівного – нове незаконне будівництво? (ФОТО)

Біля Свято-Воскресенського Собору в самому центрі міста з`явилась невідома споруда. Хто встановив МАФ наразі невідомо.

Ми звернулися до прес-секретаря УПЦ КП. Він розповів, що Київський патріархат не має відношення до будівництва.

Це не наша споруда і ми не знаємо кому вона належить. Раніше тут був кіоск, де люди купувати свічки. Але це не наш він був, а московського патріархату. Що це буде, я теж не знаю.



Ця конструкція мені не подобається, – зазначив керівник прес-служби УПЦ КП Василь Рудніцький

З власних джерел нам стало відомо, що нова споруда блія храму – це, ніби то, реконструйований магазин УПЦ МП, де раніше продавалася релігійна атрибутика. Телефонуємо за номерами, які зазначені на офіційному сайті УПЦ МП.

За першим номером навпроти якого зазначено ” секретар”, нам не відповідають. За другим телефоном нам відповіла жінка. Вона відмовилася називати своє їм`я, а лише вказала, що працює у Рівненському Єпархіальному управлінні УПЦ. Про малу архітектурну форму, що поставили біля Свято-Воскресенського собору вона не знає. Каже, що керівництва та прес-секретаря наразі не має, а звязатися з ними неможливо, оскільки всі вони перебувають на службі. Коли вона закінчиться – невідомо.

Ми звернулися до депутата Рівнеради, заступника голови постійної комісї з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування Романа Петролюка, який припускає, що жодних дозвільних документів на споруду немає.

Станом на сьогодні, на кадастровій карті, ніякої ділянки за даним місцем розташування не зареєстровано. Спілкувався із заступником управління містобудування та архітектури Мельником Василем Вікторовичем, який підтвердив, що жодних дозвільних документів в управлінні немає. Ми працюємо згідно чинного законодавства. Тому нині хочемо встановити хто саме, самовільно встановив незрозумілу конструкцію на землях міста. Ми уже таке проходили на пивзаводі, коли поставили якийсь ангар, а далі намагаються його узаконити. Ми ситуацію тримаємо на контролі, далі комісія з питань звільнення території міста від незаконно встановлених тимчасових споруд, куди входять депутати фракції ВО “Свобода”, буде розбиратися в цій ситуації, але ми не дозволимо залишити посеред міста таку ганьбу, – каже заступник голови постійної комісї з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування свободівець Роман Петролюк.

Тимчасом представники тимчасової комісії з питань звільнення території міста від незаконно встановлених тимчасових споруд, а саме депутат міськради Назарій Загоровський, вже подали звернення до міського голови Рівного з приводу ситуації що склалася навколо МАФу.

У разі відсутності дозвільних документів, вимагаємо невідкладно зібрати комісію з питань звільнення території міста Рівного від незаконно встановлених тимчасових споруд, – йдеться у тексті документу.

Джерело.