5 продуктів, які врятують від депресії

Медики розповіли, які продукти врятують від осінньо-зимової деперсії.

Як повідомляє Країна здоровя, є 5 продуктів, яким найкраще вдастся вивести вас з депресійного стану.

Банан
Банан – відомий продукт, який підвищує настрій і тонус. При вживанні цього фрукта організм виробляє серотонін, що викликає ейфорію. Магній і вітамін В6 відмінно впливають на нервову систему і поліпшують сон.

Інжир і фініки
Ці екзотичні і смачні фрукти містять величезну кількість калію, який допомагає транспортувати амінокислоти триптофану. На подібну взаємодію наш мозок швидко реагує, а ми відчуваємо приплив гарного настрою. В інжирі і фініках також є велика кількість корисних речовин, які сприятливо впливають на нервову систему.

Морська капуста
Кажуть, що недостатня кількість адреналіну в крові позначається на настрої не в кращу сторону. Щоб цього не сталося, експерти рекомендують їсти морську капусту, в якій міститься пристойна кількість триптофану.

Зелені овочі
Ще однією речовиною, що допомагає позбутися від нудьги і депресії, є фолієва кислота.



Її дуже багато в спаржі, гілочках кропу, листі шпинату, зеленій цибулі і різних видах капусти, тому важливо не забувати готувати страви з перерахованими овочами.

Цитрусові
Плоди цитрусових відмінно піднімають настрій не тільки своєю соковитістю і яскравими квітами, а й великим вмістом вітаміну С. Він бере участь в синтезі норадреналіну – речовини, що відповідає за наш тонус, увагу і бадьорість.