Парасюк зачинився у кабінеті з головним лікарем наркодиспансеру і не впускає поліцію (відео)

Нардеп звинувачує медиків у фальсифікації медекспертиз крові п’яних водіїв.

Народний депутат Володимир Парасюк зачинився в кабінеті з головним лікарем Львівського обласного наркологічного диспансеру Мирославою Кабанчик, звинувачуючи її в тому, що за її вказівкою лікарі сфальсифікували результати аналізів на стан алкогольного сп’яніння голови Жовківської райдержадміністрації Надії Щур.

parasyuk-e1481198908245

У кабінеті перебуває Мирослава Кабанчик та ще одна лікарка диспансеру. Володимир Парасюк веде стрім з кабінету, звинувачуючи лікарів у незаконних діях. «Вона злочинець, яка сфальсифікувала результати аналізів», ― емоційно звинувачує медиків нардеп на своїй сторінці у фейсбук. За його словами, лікарі наркодиспансеру давно і систематично підробляють аналізи водіїв, які вчинили ДТП, щоб вони змогли уникнути кримінальної відповідальності.

Як повідомляє кореспондент Головних новин Львова Вікторія Іваскевич з місця події, Парасюк вимагає, щоб на місце прибуло їхнє медичне керівництво.

«Хай вона [Мирослава Кабанчик, – ред.] пояснить, чому вона давала вказівки своїм підлеглим підробити результати аналізів», ― закликає нардеп.

На місце прибула слідчо-оперативна група Франківського відділу поліції, яку викликали у зв’язку з незаконним утриманням медиків. Парасюк не впустив слідчих в кабінет, однак, за словами Вікторії Іваскевич, потім активісти з’ясували, що посвідчення у працівниці поліції протерміноване.

Нагадаємо, цієї ночі на трасі Львів-Рава-Руська за підозрою у водіння автомобіля у нетверезому стані зупинили голову Жовківської РДА Надію Щур. Тест на драгері вона пройти відмовилася, тому її відвезли на експертизу у Львівський обласний наркологічний диспансер.



Результати перевірки показали 0,3 моль алкоголю. Лікарі диспансера пояснили активістам неадекватний стан водійки тим, що у неї високий артеріальний тиск.