Молокозавод без пояснень хоче звільнити весь персонал (Агро-новини)

Керівництво ТОВ «Молокозавод» (Арциз), що на Одещині, запропонувало всім 92 співробітникам написати заяви про звільнення.

Про це пише topor.od.ua.

При цьому, працівники заводу ще не отримали зарплату за жовтень. Але під тиском керівництва частина працівників вже написали заяви про звільнення. Решта вимагають виплатити їм заборгованість із зарплати і побоюються, що їх все ж звільнять навіть без заяв.

Що спонукало керівництво такого потужного підприємства на такі радикальні кроки, залишається загадкою.

Нагадаємо, третій місяць поспіль Український молочний індекс (УМІ) демонструє впевнений ріст на фоні падіння світових молочних індексів. В листопаді 2018 УМІ зріс на 8,4%, а за три місяці — вже на 28,5%.

В Європі посилили контроль за антибіотиками у тваринництві

На початку грудня 2018 року в Європі вступила в силу оновлена редакція ветеринарного законодавства, що була прийнята Європейською Комісією. Основні зміни стосуються двох ключових напрямків – ветеринарних лікарських засобів і виробництва та обігу ветеринарних медичних кормових добавок. Про це повідомляє прес-служба Європейської Бізнес Асоціації.

У Асоціації наголосили, що прийняття цього законодавства є важливим і для України, оскільки ним посилюється контроль за використанням антибіотиків у тваринництві.



Оскільки ця сфера в нашій державі наразі не врегульована, що може призвести до ускладнення експорту продукції тваринництва з України до ЄС.

– Європейське законодавство є рамковим. І якщо країна прагне завозити продукцію тваринного походження – молоко, м’ясо тощо, її національне законодавство має відповідати європейському. Тому, на сьогодні, для бізнесу та економічного розвитку країни в цілому надзвичайно важливим є його оновлення. Повертаючись до питання антибіотиків, їх використання в нас майже не регулюється. А в ЄС встановлені досить жорсткі норми їх використання. Так, для профілактики та стимулювання росту вони повністю заборонені, – наголосив координатор Комітету виробників ветеринарних препаратів Європейської Бізнес Асоціації Дмитро Кирилюк

Джерело.