Місто до свят прикрасили тисячами вогників

Головна ялинка Тернополя цьогоріч не коштувала місту ні копійки. Освітлення зеленої красуні, як і зірка на її верхівці були придбанні ще минулого року. Однак, без оновлення не обійшлося. Святкових ліхтариків побільшало на Майдані Волі, а також на бульварі Тараса Шевченка. Там додали конструкції на фонтанах та освітили їх. Особливу увагу привертають арки поблизу «Перемоги», які засяяли сотнями синіх лампочок.

1931447

ОЛЕГ ЛЕХІЦЬКИЙ, директор КП «Тернопільміськсвітло»

«Крім цього, на Майдані Волі, на цих опорах, котрі є кругом пам’ятника Данилу Галицькому, теж зроблені такі торшерчики, як на вулиці Сагайдачного».

Загалом, на додаткову ілюмінацію витратили майже дві сотні тисяч гривень.



Водночас, жителів заспокоюють, витрати електроенергії на святкове освітлення будуть зовсім незначні.

ОЛЕГ ЛЕХІЦЬКИЙ, директор КП «Тернопільміськсвітло»

«Йдеться, навіть, не на кіловати, йдеться на вати. Тому, що ці лампочки беруть дуже мало електроенергії, майже не споживають електроенергії. Це буквально, якщо взяти сумарну всю кількість того, що ми робили в минулому році, це десь приблизно те ж саме, що вдома включити одну праску. Така потужність може бути, а може бути ще менша».

Тішитимуть містян святкові вогні близько місяця, до закінчення свят. В двадцятих числах січня ялинку, як і вуличних світлячків, приберуть та заховають до наступного року.