У Тернополі в останні дні 2016-го було підписано унікальний Меморандум (фото)

Меморандуму про співпрацю щодо вимірювання динаміки розвитку міста в рамках проекту “City Progress Index” між Тернополем та Агенцією “Спільні зусилля” було підписано 29 грудня.

20161231-00-2

Підписи під документом поставили заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра та голова правління ГО Агенції з питань стратегічних комунікацій та розвитку “Спільні зусилля” Руслан Рохов.

20161231-00

Меморандум засвідчує, що Тернопіль стане одним із 20 пілотних міст, яке оцінять незалежні експерти за спеціально розробленою методологією.

Як зазначив Леонід Бицюра, проект “City Progress Index” — це комплексний рейтинговий моніторинг зміни рівня якості життя у містах, їхньої інвестиційної привабливості та інституційної спроможності муніципалітетів. Уперше концепція “City Progress Index” була представлена 5 грудня на Міжнародному конгресі мерів, організованому Агенцією “Спільні зусилля” у партнерстві з Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). Саму ж оцінку міст в рамках City Progress Index буде запущено в 2017 році в рамках старту пілотного проекту з зовнішньої оцінки динаміки розвитку міст.

201631-00-3

Ініціативу громадської організації Агенція з питань стратегічних комунікацій та розвитку “Спільні зусилля” запустити такий проект вже підтримали такі компанії, як PwC, GfK, Deloitte та Baker Tilly, Київська школа економіки, VoxUkraine та Центр економічної стратегії.

Власне, за задумом ініціаторів, результати моніторингу “City Progress Index” будуть представлятися щорічно на Міжнародному конгресі мерів. А “переможці” – міста, які займатимуть перші позиції у рейтингу, тобто демонструватимуть найбільшу динаміку розвитку, – отримуватимуть гранти з спеціально створеного Фонду підтримки місцевого розвитку, який Агенція “Спільні зусилля” планує заснувати наступного року. Сума гранту поки не розголошується.