На Львівщині при отриманні тисячі євро хабара попався голова одного з райсудів

Хабар суддя вимагав за непритягнення до адмінвідповідальності громадянина, якого патрульні зупинили за водіння автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

На Львівщині 19 грудня прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) за оперативного супроводу працівників Управління СБУ у Львівській області на одержанні неправомірної вигоди в сумі 1 тис. євро викрито суддю Турківського районного суду Львівської області.  Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. «Вказані кошти служитель Феміди вимагав від особи, яку працівниками патрульної поліції у листопаді цього року було зупинено за кермом автомобіля та складено протокол про адміністративне правопорушення за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння», – інформують у відомстві. Зазначається, що частину неправомірної вигоди в сумі 400 євро виявлено та вилучено одразу після передачі під час особистого огляду, а решту суми в розмірі 600 євро – за місцем проживання судді. На даний час прокурори САП забезпечують процесуальне керівництво під час проведення першочергових слідчих дій, а також вирішується питання повідомлення про підозру судді, обрання запобіжного заходу та відсторонення від здійснення правосуддя на час слідства. «Цікавим є факт, що згідно показів заявника, саме цей суддя у квітні 2018 року вже розглядав стосовно нього аналогічну адміністративну справу і тоді провадження за ознаками адміністративного правопорушення, передбаченого ч.



1 ст. 130 КУпАП, було закрито у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності, що фактично дало змогу особі уникнути відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння», – повідомляє прес-служба САП. Як уточнили у прес-службі УСБУ у Львівській області, на хабарі викрито виконуючого обов’язки голови одного з районних судів Львівщини. Правоохоронці затримали суддю на робочому місці після одержання другої частини неправомірної вигоди. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення фігуранту справи про підозру в скоєнні злочину. Тривають слідчі дії.