З нового року тернополяни зможуть повертати ліки до аптек

До аптечних закладів мешканцям Тернопільщини дозволять повертати лікарські засоби. Робити це можна буде вже з 1 січня 2019 року.

Про це заявила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун:

“З 1 січня кожен українець зможе повертати до аптек ліки. Коли аптека отримуватиме повернені ліки, вона має перевірити, чи не були вони відкриті, що вони не були використані, що не була пошкоджена упаковка. Тоді це не несе жодної загрози і ліки можуть бути повернуто”.

За її словами, контролюватиме процес повернення Держлікслужба.

“Ми робимо зміни у організації її (Держлікслужби) роботи. Це — центральний орган виконавчої влади.



Ми надаємо йому більше повноважень щодо інспекції. Регіональні відділення Держлікслужби будуть інспектувати аптечні заклади”, – сказала Супрун.

Як інформують “Тернополяни”, попередній перелік товарів, що не підлягають обміну (поверненню), затверджено постановою Кабінету міністрів України від 19.03.1994 р. №172.

Серед них: продовольчі товари, лікарські препарати та засоби, предмети сангігієни, деякі непродовольчі товари, у тому числі парфумерно-косметичні вироби, дитячі іграшки м’які, апарати для гоління, тканини, білизна постільна, панчішно-шкарпеткові вироби, аудіо- та відеокасети, диски для лазерних систем зчитування із записом, ювелірні вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння тощо.

Джерело.