Друге життя використаним електричним лампочкам

Перевтілює звичайні лампочки у ексклюзивні ялинкові прикраси тернопільська художниця Ольга Чіркова. Вона перевтілює їх у ексклюзивні ялинкові прикраси.

Роботи художниці популярні в Україні і за кордоном. Їх замовляють у подарунок, для декору власних ялинок. А останнім часом художниця проводить майстер-класи з виготовлення прикрас-лампочок. Особливо подобається розмальовувати такі іграшки дітям.

Робити прикраси з лампочок Ольга Чіркова почала три роки тому. Відтоді перед різдвяно-новорічними святами з-під її пензля народжуються оригінальні роботи, які стануть справжньою окрасою колекцій і новорічних красунь, пише 20 хвилин.

– Мені хотілося щось розмальовувати на ялинку, скляних кульок я не мала, і так з’явилася ідея використовувати перегорілі лампочки, – каже Ольга Чіркова.



– Спершу я спробувала намалювати Санту, сніговичка, а потім взялася за зимові пейзажі. Вже кілька років малюю і так виробився власний стиль.

І справді прикраси-лампочки Ольги Чіркової не подібні на інші. Вона малює засніжені будиночки, церкви, ялинки, гори. А також різноманітних звірят, новорічних героїв.

Проект Ольга Чіркової ще й екологічний. Адже лампочки не можна викидати в сміття. Такі відходи небезпечні для довкілля. А перевтілившись у ялинкові прикраси, лампочки можуть жити ще довго.

Іграшки Ольги Чіркової вже знайшли своїх власників у різних країнах світу, – Іспанії, Італії, Канаді, Польщі, США, Німеччині.

Прикраси замовляють заробітчани, які вже давно живуть за кордоном і хочуть мати сувенір з України. Також роботи купують у подарунок. Часто просять намалювати улюбленого звіра або щось написати.

– Хтось дуже любить пандочок, хтось єнотиків, хтось совенят, – каже художниця.

Ольга Чіркова вже провела три майтер-класи, на яких всі охочі розмальовували лампочки. У планах – ще декілька.