Горе-матір залишила без їжі трьох маленьких дітей

В Одеській області 26-річна жінка залишала трьох дітей вдома без їжі та в антисанітарних умовах. Про це повідомляє відділ комунікації управління обласної поліції.

Забило на сполох керівництво дитсадка, коли діти близько місяця не відвідували заклад, і повідомило про це голові сільради. За місцем проживання навідалися перевіряльники, але їм ніхто не відчинив. Тоді звернулися до поліції.

“До оселі правоохоронців впустив співмешканець жінки. В одній з кімнат серед розкиданих речей поліцейські виявили трьох малюків. Діти віком 5, 4 та 1 рік були у жахливому стані: брудні, у невипраному одязі, з вошами та висипаннями на тілі.



Скрізь панував безлад та антисанітарія, у тому числі, – від випорожнення двох бійцівських собак, які також знаходилися в будинку”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомила інспектор сектору ювенальної превенції Ізмаїльського відділу поліції Ольга Владичко, старша дитина попросила її про допомогу, “сказавши, що у неї таргани в голові дуже сверблять”.

“За словами малюків, за день вони нічого не їли. Де знаходиться мати, співмешканець пояснити не міг. На місці було прийнято рішення помістити діток до реабілітаційного центру”, – зазначила Владичко.

За невиконання батьківських прав правоохоронці склали на горе-матір три протоколи за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. З жінкою була проведена профілактична бесіда. Їй пояснили, що у разі не виправлення ситуації, буде вирішуватися питання про позбавлення її батьківських прав.