У Ватикані тернопільський хор співав під час святкової служби (ФОТО+ВІДЕО)

У День першого християнського мученика Святого Степана (27 грудня) в Соборі Святого Петра у Римі українські священики, капелани та за участі вірян із України відслужили Святкову Літургію.

Як повідомляє “20 хвилин”, участь у святковому Богослужінні взяв Тернопільський хор із Церкви св. Йосафата з Тернополя. Про Всеукраїнську прощу в Римі у соцмережі розповіла мешканка Бучача Олеся Шпачинська.

“Українці, в тому числі і бучачани, святкують Різдво у Ватикані”, – написала пані Шпачинська. – “Вчора, на день першого християнського мученика Степана, в Базиліці san Pietro Владика Діонісій Ляхович, наші священики та капелани відслужили Літургію. Офіційно це має назву всеукраїнська проща до Ватикану, яка потрохи стає традицією”.

Як розповіла Олеся Шпачинська, у церкві під час Літкургії співа хор із Церкви Священомученика Йосафата. Сьогодні, 28 грудня вони лише повернулися в Україну.



Під час Служби Владика Діонісій подякував хористам за спів.

“Слухала тернопільський хор і не могла насолодитись”, – розповідає пані Шпачинська. – “Хто б міг подумати ще пару років тому, що у Ватикані Україна заколядує!”

Окрім того, пані Шпачинська надіслала фото ялинки, яку привезли із півночі Італії, де недавно був ураган, що валив дерева у лісі Страдіварі. За словами пані Шпачинської, ці ялинки призначені стати скрипками.