При температурі 1000 градусів роблять унікальні ялинкові іграшки у Тернополі

Виготовляють в Тернополі, а везуть у Арабські Емірати: унікальні ялинкові прикраси майстри власноруч розписують. Тут діє унікальна фабрика новорічних прикрас. На заводі діє декілька цехів, у яких виробництво розділене на етапи.

14832895223635 14832895225041

Початок створення іграшок починається в цеху, де роблять зі скла заготовки. Там за температури 1000 градусів виплавляють форму майбутньої прикраси, пише “Знай”.

Потім її остудять та передадуть до наступного цеху, де формі надають кольору.

Найзахоплюючий процес на підприємстві – це декорування. Тут майстри вручну розписують кожну іграшку, ретельно підбираючи цікавий візерунок, що перетворює новорічну іграшку у справжній витвір мистецтва.

— Це єдина фабрика у світі, яка виготовляє різнопланові новорічні іграшки. Кожна з цих ліній досить складна, але нам вдалося об’єднати їх, тому ми можемо задовольнити найвибагливішого клієнта, — розповідає “казкової” фабрики Ірена Бутитер.

Українські прикраси експортують до країн Європи та ОАЕ.

— До прикладу, для клієнтів із Арабських Еміратів виготовляємо кулі, кожна з яких оздоблена 150 декоративними каменями, — додала власниця виробництва.

І звичайно ж для найбільших шанувальників свята – дітей на підприємстві створюють різноманітні іграшки у вигляді улюблених героїв казок та мультиків, аби задовольнити смаки найвибагливіших клієнтів.