На Донбасі біля лінії розмежування концентруються російсько-окупаційні війська

Російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати, визначені Мінськими домовленостями, лінії відведення важкого озброєння. Ворожі танки знову виявлено поблизу Калинове-Борщувате.

Про це вранці 5 січня повідомила прес-служба ООС.

Так, 02 січня міні-БПЛА СММ в непідконтрольних владі України районах Луганської області зафіксував наявність чотирьох танків (Т-72) орієнтовно за 1,5 км на захід від селища Калинове-Борщувате та ймовірно одиницю важкого озброєння (невстановленого типу) біля Молодіжного.

Крім того, важке озброєння російсько-окупаційних військ відсутностє в місцях постійного зберігання за межами відповідних ліній відведення в в окупованому ними районі Луганської області.

Так, 03 січня, спостерігачі СММ в черговий раз відзначили, що досі бракує однієї самохідної гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм) і сімох буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм). Також спостерігачі Місії вперше зафіксували одну нову одиницю озброєння. – повідомляє командування ООС

Українська сторона СЦКК констатує, що такі дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації вкотре свідчать про стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, відверте невиконання взятих на себе зобов`язань в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін та про прагнення до подальшої ескалації конфлікту. Російські сили наражають на небезпеку мирне населення в окупованих ними населених пунктах.

Джерело.