Через обвал торгового павільйону у Харкові відкрили провадження

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо обвалу недобудованої металевої конструкції у Харкові, внаслідок якого постраждало три жінки, повідомляє відділ комунікації ГУ НП у Харківській області.

“Слідчі слідчого управління ГУ НП в Харківській області відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) та ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України”, – йдеться у повідомленні.

У результаті події до медичного закладу були госпіталізовані три жінки. 68- та 28-річні постраждалі отримали закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та забиття, 27-річна дівчина – закриту травму та забиття грудної клітини, закритий перелом грудного відділу хребта.

Наразі працівники поліції встановлюють всі обставини події.



Винуватцям загрожуватиме позбавлення волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

За даними ДСНС, руйнування металево-каркасних конструкцій недобудованого торговельного павільйону, внаслідок чого постраждало 3 особи, яких госпіталізовано до лікарні, сталося 11 січня о 19:43. Станом на 20:57 рятувальні роботи завершено.