Учасник Революції Гідності став старостою на Тернопільщині (фото)

Повноважень старости у Гаях-Шевченківських набув Богдан Брич, а Чернелеві-Руському і Соборному – Михайло Дручок.

Тобто під час довиборів до Байковецької сільської ради, що пройшли 23 грудня 2018 р., люди у цих селах надали перевагу своїм попереднім очільникам. Введення їх до складу ради відбулося на позачерговому засіданні 44-ї сесії Байковецької ОТГ.

Як повідомили на офіційній сторінці Байковецької об’єднаної громади у соціальній мережі «Фейсбук», засідання пройшло під головуванням сільського голови Анатолія Кулика. Пленарне засідання було особливими, адже відзначилося вагомим для громади кроком. У порядку денному були питання, що ввійдуть в історію творення Байковецької ОТГ. Йшлося про реорганізацію Гаї-Шевченківської і Чернелево-Руської сільських рад та приєднання до громади трьох сіл: Гаї-Шевченківські, Соборне і Чернелів-Руський.

Окрім того, на сесії оголосили підсумки виборів і визнання повноважень 11-ти новообраних депутатів, які представлятимуть інтереси приєднаних громад.

Нагадаємо, Богдан Брич – активний учасник Революції Гідності, постраждав на Майдані. Сільським головою став під час останніх місцевих виборів.



Його тривала боротьба за приєднання села до Байковецької ОТГ – відома, адже Богдан Брич був категоричним противником об’єднання із Тернополем («Терен» писав про це ТУТ – прим.)

Із 2015 року він взяв на себе особисту відповідальність за впровадження змін в Україні і реалізацію завдань поставлених Майданом. Навіть погодився стати радником голови обласної адміністрації із питань поранених майданівців та учасників АТО (на громадських засадах). Проте згодом своє перебування на цій посаді назвав «неможливим та позбавленим сенсу». Прикметно, що випадок із крадіжкою особистого автомобіля просто із двору Богдана Брича у червні 2018 року пов’язували саме з його громадянською позицією та активністю.

Джерело.