На Хмельниччині затримали депутата міської ради за спробу підкупити правоохоронця (ФОТО)

Депутат Кам`янець-Подільської міської ради запропонував поліцейському 500 доларів США хабаря за нескладання протоколу про корупцію відносно його сина, який теж є депутатом цієї ради.

Про це 23 січня повідомило Управління захисту економіки Хмельницької області.

Працівниками УЗЕ Нацполіції в Хмельницькій області було виявлено порушення вимог закону депутатом. Він несвоєчасно повідомив НАЗК про суттєві зміни в майновому стані. За це передбачена відповідальність відповідно частини 2 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згодом до начальника відділу Управління захисту економіки в Хмельницькій області звернувся батько винуватця. Він запропонував майору поліції 500 доларів США «винагороди» за нескладання відносно його сина адміністративного протоколу. Під час спроби підкупу поліцейського, депутата було викрито. Вирішується питання про оголошення підозри та обрання міри запобіжного заходу правопорушнику.

Зловмисникові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомило НГП, фігурантами справи є батько і син Анатолій та Степан Гуроми.



На місцевих виборах 2015 року обралися депутатами Кам’янець-Подільської міської ради від Радикальної партії Ляшка. При цьому батько, Анатолій Гурома очолював партійний список кандидатів від РПЛ.

У грудні 2018 року Анатолія Гурому було виключено з лав Радикальної партії. Причиною названо те, що він “брав участь у сумнівних акціях, цілі яких були відмінними від загальної політики партії; втратив контакт з партактивом та ігнорував завдання і роботу Радикальної партії”.

Однак на сайті міськради досі написано, що він входить до фракції партії Ляшка.

Джерело.