Неповнолітнього арештували за викрадення чоловіка

Трьох чоловіків на Рівненщині заарештували без права на заставу за викрадення та побиття чоловіка, аби отримати від нього гроші, автомобіль та квартиру.

“Рівненським міським судом 24 січня застосовано забіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави стосовно трьох жителів області, які викрали рівнянина, вимагали у нього майно та, застосовуючи насильство, утримували останнього в кайданках упродовж кількох годин”, – повідомили у прокуратурі.

За даними правоохоронці, 56-річного чоловіка силоміць вивіз автомобілем та утримував в підсобному приміщенні одного із будинків за межами міста Рівне його роботодавець – приватний підприємець разом ще з двома спільниками, серед яких 17-річний хлопець.

“Зловмисники незаконно утримували чоловіка у неволі протягом 5 годин. Одягнувши на нього кайданки та замотавши обличчя липкою стрічкою, увесь цей час били його, наносячи удари руками і ногами в різні частини тіла. За звільнення чоловіка викрадачі зажадали грошову винагороду в сумі 1 тисячі євро, а також передачу прав власності на автомобіль та квартиру”, – додали у відомстві.

Під приводом згоди на передачу вимагачам грошей та майна, чоловіку вдалося повернутися додому, після чого він одразу повідомив про цю подію правоохоронців. Нині потерпілий проходить курс реабілітації під наглядом лікарів у зв’язку із завданням йому тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі людини, за попередньою змовою групою осіб, способом, небезпечним для життя і здоров’я потерпілого, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань), ч.3 ст.189 КК України (вимагання, поєднане із насильством).