У Тернополі водій машрутки публічно принижував пасажирку, яка попросила квиток

У водіїв тернопільських маршруток — свої правила проїзду. Квитки вони видають переважно лише на вимогу, та й то далеко не усі. До того ж, дехто дозволяє собі лаятися до пасажирів не добираючи слів, коли ті просять видати білет, що підтверджує оплату проїзду.

Так трапилось і з пасажиркою маршрутного автобуса №20 у п’ятницю, 25 січня. За словами жінки, хамовитий водій заявив, що після 16-ої години квитки не видає. А коли вона наполягла на цьому, у відхочуть почула образливу лайку.

Про це у спільноті «Тернопільські плітки» написала тернополянка Наталя Хом’як.

«Попросила талон за своїх 7 грн. Відповідь: “Після 16 талонів не даю, бо вже контролю нема”.



Я йому кажу: “А що це міняє?”. То чмо їло за кермом мандарини і на весь салон почав розказувати, що я і дура, і тупа, і щоб заткнулася. А в самого мова така вся по понятіх… ніби тільки з нарів зліз. Я вам скажу це настільки образливо і просто хочеться врізати тому бику добре по рогах…Ой не буде в нас добра з такими людьми!

А в салоні було кілька старших людей і пару підлітків…ніхто не заступився, бо не було кому і прозвучало від одної бабці: “Та шо ви сі сварите”. Розумієте? Бабці стерплять всьо (а за гречку тим більше), а молоді ще самі зелені…в тому то вся біда», — обурюється жінка.

У соцмережі користувачі радять просто купити проїзний квиток і раз та назавжди забути про якісь суперечки з водіями, мовляв, їх не виправиш, а так бодай нерви збережеш. Та не всі такої думки.

«Купити проїзний — це звичайно варіант. Але ще хотілося б знати, що крім певних кишень гроші, за які попередньо поповнюється рахунок, ідуть на розвиток (ремонт) транспорту. Поки що ми бачимо, що влада не може (чи не хоче) навести порядок в маршрутному транспорті. І замість того, щоб контролювати водіїв-примушує пасажирів псувати свої нерви в сварці з водіями. А тих, що не хочуть конфліктувати-штрафують, знову ж таки з вигодою для власних кишень. Всі ж розуміють,що зайти в маршрутку і не оплатити-нереально», — пише Людмила Волянюк.

Нагадаємо, що з 20 грудня у громадському транспорті Тернополя працюють контролери, які при виявленні пасажирів без квитка штрафують їх на місці.

Джерело.