“Сміттєва революція” триває: у тернопільських багатоповерхівках заварюють сміттєпроводи

Працівники ПП “Люкс” заварюють сміттєпроводи у багатоповерхівках, які обслуговує підприємство. Як розповідає директор підприємства, Степан Гевко, такі роботи проводять після попереднього узгодження із мешканцями.

З ними ж і приймають спільне рішення щодо місця подальшого облаштування контейнерного майданчика на прибудинковій території. Як ми вже зазначали, у Тернополі здійснюють кроки до впровадження роздільного сортування твердих побутових відходів. У будинках, де ще продовжують діяти сміттєві шахти, мешканці не можуть сортувати сміття, оскільки сміттєпровід не передбачає такої можливості, – пише “Тернопіль житлово-комунальний”.

– Звичайно, у кожному будинку обговорення відбуваються по-різному і мешканці мають різні думки щодо доцільності винесення відходів за межі дому. Але здебільшого всі підтримують і з розумінням ставляться до цього рішення, – розповідає Степан Гевко. – Роботи із заварювання сміттєпроводів вже здійснені у будинку на проспекті Злуки, 43, Коновальця, 2 та Рєпіна, 16.



Натомість будуть облаштовані контейнерні майданчики, куди мешканці зможуть виносити свої відходи. Проведення таких робіт сприятиме чистоті в житлових будинках та покращенню екологічної ситуації.

Зазначимо, раніше в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР відбулася нарада, де фахівці обговорювали пріоритетні кроки у переході Тернополя на роздільне сортування відходів. Обслуговуючі підприємства свою частину зобов’язань, а саме заварювання сміттєпроводів та облаштування контейнерних майданчиків, почали здійснювати значно раніше – роботи тривають впродовж останніх років.

Джерело.