Новий фейк від “ДНР”: треновані жінки-агенти виманюють бойовиків на підконтрольні Україні території (фото)

Брошури з таким змістом окупанти розміщують на своїх позиціях.


У так званій “ДНР” з’явився новий фейк – бойовиків попереджають про завербованих українськими спецслужбами жінок, які нібито знайомляться з найманцями та, використовуючи психотропні речовини, виманюють їх на територію, підконтрольну Україні.

Про це повідомляє благодійний фонд “Повернись живим” на сторінці в соцмережі Facebook.

Зазначається, що брошури з таким змістом окупанти розміщують на своїх позиціях. У них йдеться про те, що завербовані українськими спецслужбами жінки нібито знайомляться з бойовиками у соцмережах, а потім з використанням психотропних речовин виманюють їх на підконтрольну Україні територію.

У листівці наводиться приклад “моторошної історії” бойовика на ім’я Ігор Солод, затриманого поблизу Зайцевого. Відомо, що у березні 2018 року бійці 24 ОМБр імені короля Данила й справді затримали 42-річного диверсанта “ДНР” з вищевказаним ім’ям. Відео допиту бойовика показали національні телеканали, окупант мав при собі документи. Відео допиту бойовика показали національні телеканали, окупант мав при собі документи. За словами Солода, він служив у рядах “ДНР” гранатометником з 2015 року.



У полон здався після того, як заблукав і закінчилися набої.

Бійця 24-ої бригади, який затримав Солода, звуть Коля. За сміливий вчинок (воїн затримав диверсанта без жодного пострілу) він був удостоєний державної нагороди.


Затриманий у 2015 році бойовик Ігор Солод.

Джерело.