ФСБ намагалася завербувати військового пенсіонера з Хмельниччини

Хмельницький міськрайонний суд звільнив від кримінальної відповідальності полковника запасу 1964 року народження, який повідомив органи державної влади України про те, що його завербувало ФСБ.

Про це 28 січня повідомила прес-служба суду.

З 1991 по 1997 роки чоловік проходив військову службу в ракетній дивізії ЗСУ, а з 1997 по 2015 роки – в прикордонній службі. В 2015 року у званні полковника звільнився з військової служби в запас Збройних Сил України.

У вересні 2018 року він поїхав до Краснодарського краю Російської Федерації відвідати матір. Прибувши до міста, де проживає мати, чоловік отримав запрошення невстановленого співробітника відділу контррозвідки Управління ФСБ РФ у Краснодарському краї прибути для проведення бесіди.

Під час розмови ФСБ-шник намагався схилити українського військового пенсіонера до співпраці з російською спецслужбою. Полковник запасу зобов’язався зберігати у таємниці факт співробітництва та відомостей, що стануть йому відомі у процесі його здійснення.

Повернувшись до України, чоловік проігнорував завдання, які були надані йому представником ФСБ РФ і добровільно повідомив органам державної влади України про свій зв`язок з представниками іноземної спецслужби та про отримане завдання.

Тож, керуючись нормами Кримінального кодексу України, суд звільнив полковника запасу від кримінальної відповідальності та закрив кримінальне провадження.

Джерело.