На Буковині засудили вагітну жінку, яка збила на смерть пішохода

Кіцманський районний суд виніс вирок у справі смертельної ДТП, яка сталася у червні 2017 року.

В селі Дубівці Кіцманського району жінка за кермом мікроавтобуса «Volkswagen Transporter» виїхала на зустрічну смугу перед пішохідним переходом та збила на смерть пішохода. За це кермувальниця отримала умовний термін, зазначається у вироку суду опублікованому на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Зокрема, жінка порушила правила дорожнього руху, не пригальмувавши перед пішохідним переходом та виїхала на зустрічну смугу, оскільки автомобіль, який їхав попереду, зупинився перед переходом. Причому, швидкість руху її автомобіля перевищувала допустиму норму.

В судовому засіданні обвинувачена повністю визнала свою вину, щиро розкаювалася та просила суд її суворо не карати. Суд врахував пом`якшуючі обставини, зокрема те, що жінка потрапила в ДТП, будучи вагітною. Крім того, на її утриманні двоє малолітніх дітей.

Виходячи з цього, суд визнав жінку винною та призначив їй один рік умовного терміну з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на два роки, – пише прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Джерело.