Сyд заборонив Сyпрун тимчасово виконувати обов’язки на посаді в.о. міністра

5 лютого Окружний адміністративний сyд Києва тимчасово заборонив Уляні Сyпрун виконувати обов’язки на посаді в.о. міністра.

Про це повідомив нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук, позов якого і задовільнив сyд. Джерело

За його словами, він звернувся до сyду за дорученням Олега Ляшка. “Боpотьба за життя і здоров’я українців триває!”, – написав у своїй заяві депутат. Заборона діятиме до остаточного рішення сyду, яке мають ухвалити 15 лютого.

“Позивачем було 1 лютого 2019 року подано до сyду заяву про забезпечення адміністративного позову шляхом встановлення заборони Сyпрун Уляні Надії вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію компетенції (повноважень міністра – ред.)”, – йдеться в ухвалі.

Сyд частково задовольнив позов Мосійчука і заборонив Сyпрун на час розгляду адміністративної справи “вчиняти дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я”.

Як відзначив глава центру протидії корупції Віталій Шабунін, це “той самий реформований київський адмінсyд, який повернув на посаду Насірова”. Він додав, що з великою вірогідністю той же реформований сyд 15 лютого взагалі зніме Сyпрун з посади.

Також у Мережі запустили хештег “ПідтримуюСyпрун”. Зокрема до нього долучився голова громадської організації “Небайдужі” та колишній лідер одеського “Правого сектору” Сергій Стерненко із проханням “висловити також свою думку з приводу цієї ганебної ситуації”.

Тим часом у Міністерстві охорони здоров’я вже повідомили, що консультуються з юристами через заборону сyду Уляні Сyпрун виконувати обов’язки міністра.

Джерело.