«Я не маю відношення до криміналітету» – відпущений під домашній арешт Федорчук

У Печерському суді Києва обрали запобіжний захід лідеру угрупування, що, як повідомляли в поліції, роками тероризувало Рівненщину. Підозрюваний у бандитизмі Андрій Федорчук, спілкуючись з журналістами, назвав себе звичайним підприємцем і наголосив, що до криміналітету відношення не має, пише Північ-інфо.

Нагадаємо, днями Рівненщину потрясло гучне затримання. Правоохоронці повідомили про затримання кримінального авторитета та лідера угрупування, що протягом 8 років тероризували підприємців регіону: На Рівненщині розшукують постраждалих від рук бандитів «Федора»

Повідомляли й про те, що постраждалих від рук банди може бути набагато більше. І, справді, в той же день декілька потерпілих звернулось в поліцію: У справі банди «Федора» з’явилося ще двоє постраждалих.

Попри повідомлення про замінування будівлі Печерського суду в Києві, лідеру угрупування Андрію Федорчуку суд обрав запобіжний захід. Його відпустили додому під домашній арешт на два місяці: З гучного затримання – гучний «пшик»: суд відпустив скандального «Федора»

Одразу після звільнення журналістам «UA: Рівне» вдалось зв’язатися з Андрієм Федорчуком телефоном. Підсудний свою провину заперечує:

Андрію Богдановичу, доброго вечора.



Ми вже чули, що Вас відпустили. Це правда? (журналіст)

Під домашній арешт. На два місяці.

А як Ви взагалі оцінюєте усю цю ситуацію, ці звинувачення, що про вас писали?

Це безпідставно все. Написали таку маячню. Тільки от зараз вдалось зайти в Інтернет, побачив, то аж волосся дибки встає. Таке понаписували, що в голові не вкладається, що я когось повбивав, поробив наркоманами і так далі.

Заступник голови Нацполіції називав Вас кримінальним авторитетом. Що ви можете про це сказати?

Мене, дякуючи ЗМІ, зробили кримінальним авторитетом за років 2-3. Відношення до криміналітету я ніякого не маю.

Ви не сповідуєте кримінальні традиції? Не підтримуєте зв’язки з кримінальним світом?

Абсолютно ні. Я простий підприємець, займаюсь бізнесом, до криміналітету відношення не маю. Те, що понаписували, то половину і близько не було, а половину поперекручували.

Що Ви маєте на увазі?

Є там історія про Колесника, що я його сім’ю… жінка десь пропала, сина я зробив наркоманом і так далі…

А ще пані Іванова висловлювалась щодо Вас, було відео…

Іванова – це окрема історія, в мене враження, що вона не зовсім здорова і мені її шкода як жінку.

Поліція публікувала фотографії з грошима. Можете пояснити, що за гроші?

Дивіться, я тільки вийшов, ще наручники не зняли. Давайте завтра мене наберете.

Дозвольте останнє запитання. Ви кажете, що Ви – бізнесмен і займались підприємництвом. Ми бачили, що ви є власником і директором кількох підприємств. Можете в двох словах пояснити, яким бізнесом займались і на чому фокусувались?

В мене є агентство нерухомості, купуємо нерухомість, здаємо в оренду, продаємо, займаємось будівництвом. В мене широкий профіль.

В поліції стверджували, що ви займались колекторським бізнесом, наскільки ми розуміємо, то це купівля боргів банків або якихось підприємств. Чи Ви займались таким?

Ні. Я купив, здається, одне приміщення через торги через банк і все. Це було «Золоте руно». А взагалі не викупляю боргів, не моє. А те приміщення було куплено з колекторської контори.

Після затримання Андрія Федорчука «UA:Рівне», опираючись на оприлюднену у різних джерелах інформацію та коментарі, підготувало сюжет про цю подію: