Через різке погіршення погодних умов, тернополян закликають не пересуватися власним транспортом

На найближчі кілька днів синоптики прогнозують різке погіршення погодних умов, попереджають про суттєве зниження температури повітря при високій вологості.

snig-860x484

ОЛЕГ СОКОЛОВСЬКИЙ, в.о. начальника управління ЖКГ, благоустрою та екології міськради:

«Зрозуміло, що при такій вологості і при таких низьких температурах можливе утворення ожеледі. Снігу ми не передбачаємо, там буде трошки снігу, але він не буде такий критичний. Тому, буде іти обробка сумішшю, але справа у тому, що після 10 градусів, сольова суміш вже не є такою ефективною, ми будемо добавляти туди абразивів, знаєте оце жужелиця чорна, що є, шлак».

Проблемні ділянки шляхів є пріоритетними у роботі комунальних служб: підйоми, спуски, перехрестя і зупинки громадського транспорту. З метою забезпечення безперебійного руху та належної роботи спеціалізованої техніки, Олег Соколовський, закликає тернополян не паркувати транспорт вздовж проїжджих частин, на прибудинкових територіях, біля фасадів будинків та дерев.

ОЛЕГ СОКОЛОВСЬКИЙ, в.о. начальника управління ЖКГ, благоустрою та екології міськради:

«Комунальники ніколи не зможуть забезпечити ефективність, якщо не поможуть тернополяни.



Тому ми завжди звертаємося до тернополян. А саме: максимально зменшити можливість поїздок на легковому транспорті. Забезпечити, ми звертаємося до ЖЕКів, а також до мешканців, забезпечити нормальний прохід людей до контейнерних майданчиків. І також сходи, мається на увазі, заходи в під’їзд, оброблені сумішшю, якщо там утворилася ожеледь, відповідно треба збити цю ожеледь».

Окрім того, Олег Соколовський наголошує на важливості дотримання енергозбереження у будинках.

ОЛЕГ СОКОЛОВСЬКИЙ, в.о. начальника управління ЖКГ, благоустрою та екології міськради:

«При таких низьких температурах дуже важливо зберігати енергію, тобто забезпечите енергозбереження будинку. Тому, що вихід тепла – це наші гроші, гроші мешканців. Тому дуже важливо закривати двері за собою в під’їзд, не відкривати вікон, віконних рам, при провітрені, тому що така низька температура не сприяє цьому».