Українці отримуватимуть субсидії та пенсії одночасно

З березня в Україні пенсіонери отримають допомогу від держави для оплати комунальних платежів за лютий 2019 року разом із пенсією.

Вже у березні в Україні пенсіонери отримають допомогу від держави для оплати комунальних платежів за лютий 2019 року разом із пенсією.

Як повідомляє урядовий портал Teplo, всі інші громадяни, що претендують на субсидії, зможуть отримати їх з 12 березня в найближчому відділенні “Ощадбанку” після пред’явлення паспорта та ідентифікаційного коду.

“Таке поняття як обов’язковий платіж скасовується. Домогосподарство отримає субсидію готівкою і має самостійно розрахуватися за спожитий газ, тепло, воду, електроенергію, а кошти, які залишаться після оплати комуналки, може використовувати на свій розсуд”, – пояснили на сайті.

Отже, таким чином оплата комунальних платежів після 20 березня не буде впливати на субсидію в наступному місяці. Але. якщо за станом на травень 2019 року споживач матиме заборгованість за послуги білльше 340 гривень, субсидію на новий період 2019-2020 років не призначать.

Відзначається також, що щорічно в травні відбувається процес перепризначення субсидій на новий рік. Тому всім одержувачам субсидій потрібно обов’язково подати заяву та декларацію про доходи в управління соціального захисту населення. Автоматичне перепризначення допомоги буде стосуватися тільки тих, хто звернувся за субсидією вперше у 2019 році.

Джерело.