Тернополянам на замітку: якщо платите через термінал, враховуйте нюанси

Чи можна вважати розрахунок безготівковим, якщо оплату внесли через термінал? Із таким запитанням до «Терену» звернувся читач Данило Окрутний.

Відповідну консультацію нам надали у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Розрахунки суб’єктів господарювання і фізичних осіб у разі їх здійснення готівкою без відкриття поточного рахунку шляхом внесення готівки до банків або небанківських фінансових установ, без відкриття рахунку, для подальшого її переказу на рахунки інших суб’єктів господарювання або фізичних осіб для платників коштів є готівковими, а для отримувачів коштів безготівковими, – пояснюють фахівці.

Тобто, якщо банківські операції виконують через програмно-технічний комплекс самообслуговування (ПТКС), що належить банку, у цьому випадку застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО) є не обов’язковим.

Отже, якщо оплату за товар покупець здійснив через ПТКС, що належить банку і розміщений у приміщенні підприємця, для отримувача коштів такі розрахунки є безготівковими.

Джерело.