У Кропивницькому батько школярки поранив сокирою її друга

Чоловік розлютився, що дочка пішла з компанією в сауну, і намагався силою її звідти забрати.

У Кропивницькому батько школярки поранив сокирою її друга. Розлютився, що дочка пішла з компанією в сауну, і намагався силою її звідти забрати. Дівчина – пручалася, за неї заступився 15-річний Кирило. І отримав – удар в обличчя.

“Він зайшов, побачив, що там багато пацанів в плавках. Ну не знаю, що він там собі надумав, Він не знав, що я її хлопець”, – ділиться Кирило Соловей, який постраждав.

Десять хлопців і троє дівчат. Компанія святкувала в сауні шістнадцятиріччя товариша.



Батько намагався силою забрати доньку.

“Взяв Віру за волосся і почав тягнути до машини. Ми почали заступатися, відштовхувати, а потім я вже побачив у нього в руках сокиру. Виходить відштовхнув його від себе і отримав сокирою по голові”, – розповідає Кілил.

Святкували День народження товариша підлітки в приватному будинку з сауною. Зняли його заздалегідь. Батьки потерпілого кажуть – про плани дітей знали. У пристойності їх поведінки були впевнені.

“Ми знали – де що як. Що вони там і нікуди не розбігаються. Нікуди не вийдуть і не знайдуть собі пригод. Ну ось пригоди приїхали самі”, – говорить Оксана Соловей, мати постраждалого.

Одним ударом сокири не обійшлося. Після зіткнення з підлітками, які заступилися за подругу, її батьки повернулися з озброєними друзями.

“Я закрився в туалеті, щоб мене не бачили, і з туалету вже чув, як Віру забирали звідти додому. Кричали – дівчинка Віра, давайте її сюди, стріляли, виламували двері”, – продовжує потерпілий.

Не хотіла їхати з батьками і ховалася, розповіла про Віру працівниця сауни.

“Вона сховалася у мене на кухні, дівчинка ця. Я кажу – ти як хочеш, а вона – будь ласка не відчиняте. Кажу, що ти хочеш, щоб мені зараз будинок тут підірвали”, – розповідає жінка.

Але батько дівчини вважає свої дії самозахистом.

“Ми з дружиною зазнали нападу групи напівп’яних підлітків”, – говорить Віталій Пересунько, підозрюваний в нападі на підлітка.

Розповідає, що його 14-річна дочка відпросилася на День народження друга в кафе. І, коли дізнався, що насправді святкують в сауні, негайно поїхав її забирати.

“Я коли туди зайшов, там було накурено, сокиру можна було повісити. Там смерділо алкоголем. Я почав її  звідти забирати. Вона вела себе абсолютно неадекватно. Не хотіла їхати. Я її взяв за руки, виволік на вулицю, далі сталося найгірше “, – ділиться чоловік.

Алкоголь на вечірці неповнолітніх дійсно був, – підтвердила співробітниця сауни. Так звана “слабоалкоголка”. Однак п’яним, зокрема потерпілого, лікар не назвав. Його більше вразила глибина рани.

“Рана була на всю глибину, повністю пошкоджені м’язи обличчя. Може алкоголь і був, але коли зашивали, запаху я не чув”, – говорить Василь Залевський, хірург – стоматолог.

У Кирила попереду ще одна операція. А Віталія Пересунька заарештували на два місяці без права внести заставу. Йому інкримінують замах на життя, за таке загрожує від семи до п’ятнадцяти років в’язниці.