Працівник банку у Львові ошукав клієнтів

«Завідувач територіального відділення філії одного із львівських банків за допомогою власного електронного підпису вніс у листопаді 2017 року неправдиві відомості в автоматизовану банківську систему та сформував заявку на видачу готівки. Як наслідок – неправомірно привласнив дев’ять тисяч гривень готівки», – поінформували також у прокуратурі.

«Крім цього, у січні 2018 року чоловік повторно створив від імені клієнта фальшиву заявку та без його згоди заволодів ще дев’ять тисяч гривень. Проте, на цьому правопорушник не зупинився та впродовж січня-квітня минулого року привласнив кошти ще 22 клієнтів банку. Загальна сума збитків становила майже 268 тисяч гривень», – розповіли також у прокуратурі.

«Банківською установою заявлено позов до обвинуваченого з метою відшкодування цих збитків. На даний час кримінальне провадження перебуває на розгляді у Залізничному районному суді Львова. Максимальний термін покарання, який загрожує фігуранту – вісім років ув’язнення та трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю», – повідомили також у прокуратурі.