В Одеській області закопали новонародженого, у злочині підозрюють його матір

В Одеській області матір підозрюють у вбивстві немовля. Про це повідомляє УНН з посиланням на обласне управління поліції.

Так, до поліції надійшло повідомлення від працівників Подільської районної лікарні про те, що до них звернулася молода жінка з підозрою на незаконний аборт. Після того, як її оглянули лікарі, жінка залишила медичний заклад. Поліцейські встановили особу громадянки.

“Нею виявилася 24-річна жителька Балтського району, яка тривалий час гостює у своїх родичів в одному з сіл Подільського району”, – йдеться в повідомленні.

У розмові з правоохоронцями вона спочатку запевняла, що у неї стався викидень, а плід вона закопала на городі.

“Однак після розтину тіла дівчинки судово-медичні експерти встановили, що немовля народилося доношеним, а попередньою причиною його смерті стало удушення, викликане перекриттям дихальних шляхів”, – йдеться в повідомленні.

Тільки нині жінка зізналася поліцейським у скоєному.

“Вона розповіла, що вже має сина, якому трохи більше року, а ця дитина була небажаною. Під час вагітності на обліку у лікарів не перебувала, народжувала вдома самостійно. Живе немовля замотала у поліетиленовий пакет і закопала”, – йдеться в повідомленні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст.



117 КК України – умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини. Зловмисниці повідомлено про підозру. За вчинене їй загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.