Нардеп з Хмельниччини виправдовує контрабанду (ВІДЕО)

Нещодавно у розслідуванні Бігус.інфо була оприлюднена інформація про те, що син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі.

За інформацією журналістів, Гладковський-молодший, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому, державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну “Укроборонпром” знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду.

Якщо говорити про контрабанду, то контрабанда виправдана. В той час, коли в 2015 – 2016 році ці запчастини можна було взяти лише в Російській Федерації і це робили волонтери, то це – виправдано, – заявив народний депутат-мажоритарник (Фракція БПП), обраний по 193 виборчому округу (м.Кам’янець-Подільський, Кам’янець-Подільський та Новоушицький райони) Володимир Мельниченко в ефірі телеканалу ЗІК.

Не підтримав думку свого колеги інший нардеп-мажоритарник Андрій Іллєнко, обраний в одному із виборчих округів Києва.

Хтось реально вірить, що контрабанда з РФ військових матеріалів може відбуватися без відома російських спецслужб? Серйозно? Як мінімум це може бути канал для поставки бракованої продукції з метою шкідництва. Плюс ідеальна можливість корумпувати і зібрати вбивчий компромат на купу українських чиновників і політиків. Про завищені у 2-4 рази ціни у схемах взагалі говорити немає чого.



Бо це нахабний грабіж у чистому вигляді. Навіть не намагалися якось шифруватися. Просто мародери. – написав у Facebook Андрій Іллєнко.

Блогер Іван Савєльєв, учасник бойових дій на Донбасі, піддав сумніву твердження про те, що запчастини до техніки радянських зразків можна взяти лише в РФ. Він звернув увагу на той факт, що в часи холодної війни військову техніку радянських моделей виготовляла військова промисловість багатьох країн центрально-східної Європи, які були радянськими сателітами у протистоянні Заходу.

От наприклад БМП-1. Вироблялись в Польщі, чехії, Індії. БМП-2. Вироблялись в Чехії. МТЛБ. Вироблялись у Польщі та Болгарії. БТР-70. Вироблялись в Румунії. Т-72. Вироблялись в Польщі та Румунії. І так далі. В чому проблема закупівлі в цих країнах, колишніх учасницях Варшавського договору і нинішніх членах Євросоюзу? Корупція. Та сама корупція, яка взагалі і є сенсом існування “Укрпохоронпрому”, – Іван Савєльєв.

Укроборонпро́м — це об`єднання багатопрофільних підприємств різних галузей оборонної промисловості України. До складу Концерну увійшли підприємства, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів, а також беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами. Підприємство створене у результаті адміністративної реформи 2010 року. Ряд політиків вважають його корупційною прокладкою часів Януковича і вимагають ліквідації цієї структури.

 

Джерело.