У Тернополі впроваджують нову систему оплати за електроенергію

Нові правила оплати за електроенергію почали діяти в Україні з першого січня 2019 року. Реформа ринку електроенергії почалась з ліквідацій таких організацій, як обленерго. Натомість у нашому місті функції постачальника послуг виконуватиме товариство “Тернопільелектропостач”.

Не всі тернополяни розуміють, куди та на які рахунки сплачувати за використану електрику. ТОВ “Тернопільелектропостач” звертається до споживачів: вказувати розрахунковий та особовий рахунок, який відображений у квитанціях, отриманих у лютому.

Метрові черги до Тернопільського міського району електричних мереж – РЕМУ. Люди, а це переважно пенсіонери, розповідають, стоять годину, аби подати показники. Скаржаться, тут лише подали показники, щоб оплатити слід йти в іншу установу.



Проте не всі споживачі чекають у черзі, аби подати показники. Кидають їх у спеціальну скриньку. Поки люди стоять у чергах, у РЕМі ситуацію не коментують.

На сайті “Тернопільобленерго” зазначають, що на виконання вимог Закону України “Про ринок електричної енергії” в області створили товариство “Тернопільелектропостач”. Саме воно тепер виконує функції постачальника універсальних послуг, зокрема, електроенергії побутовим споживачам. Саме на рахунок нової фірми з 1 січня 2019 року треба й сплачувати за електрику.

Натомість на ресурсі новоутвореного “Тернопільелектропостач” повідомляють, що на сьогодні уклали договори про прийом платежів від населення із: Ощадбанком, А-Банком і Укрпоштою. Там також мають надати повну інформацію щодо суми, яку необхідно оплатити, особового рахунку споживача і реквізитів постачальника. З іншими банківськими установами договори про прийом платежів від населення поки що не укладені. Якщо ж у вас буде переплата, її повернуть шляхом перерахування коштів на особові рахунки ТОВ “Тернопільелектропостач” автоматично. Так само перерахують гроші у випадку, якщо вони помилково були сплачені ВАТ “Тернопільобленерго”.