Скандал з призовником-інвалідом спалахнув з новою силою: «Буду відправляти додому»

Скандал з 26-річним українцем-інвалідом, якого військкомат визнав придатним до військової служби, отримав несподіване продовження

 

 

Про це повідомляють українські журналісти.

«Доктор до мене приходить і говорить: ви знаєте, я вас буду відправляти додому. Я буду, каже, виправляти те, що повинні були зробити у вас ще вдома. Каже, я вас не списую, я роблю те, що повинні були зробити ваші лікарі», – зазначив Богдан Шевчук.

В той же час мати хлопця стверджує – документи сина сфальсифікували, оскільки у нього важка хвороба з дитинства. Самі чиновники звинувачення відкидають.

«Ми йому під його особистий підпис вручили повістку про явку на медичну комісію і з подальшим відправлення у військову частину. Ніяких документів про інвалідність про інших хворобах він не уявляв», – уточнив в.о. військового комісара Островського райцентру Іван Якубенко.

Як повідомлялося раніше, 26-річний Богдан Шевчук з Рівненської області отримав групу інвалідності ще з дитинства, він теоретично був непридатним до служби, але хлопці все одно забрали в армію.

Минуло всього кілька днів, як його доставили в медчастину.



Зараз здоров’я молодого хлопця підірвано. Люди, які підробили документи і відправили Богдана служити, досі знаходяться на займаних посадах. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Богдан Шевчук живе з мамою в місті Острог, батько помер до її народження. Ще в 1999 році семирічному хлопчику лікарі поставили діагноз – ідіопатична тромбоцитопенічна пурпура (хвороба крові). Згідно з Положенням про військово-лікарської експертизі ЗСУ, люди з таким діагнозом – непридатні до військової служби.

Джерело.