У Тернополі відкрили школу першої медичної допомоги

Школу першої медичної допомоги відкрили в Тернополі. Сертифіковані інструктори навчатимуть у ній всіх охочих рятувати життя. Як повідомили в обласному управлінні охорони здоров’я, заклад відкрили на базі товариства Червоного Хреста.

 

 

«Іноді життя людини вирішують лічені секунди та хвилини. Вчасно надана перша допомога неодноразово рятувала людей не лише від інвалідності, а й від смерті. З відкриттям «Школи першої допомоги» мешканці області, працівники підприємств зможуть не тільки самі надати постраждалому першу допомогу, а й навчити цьому своїх колег, друзів», – зазначив під час відкриття начальник управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук.

Для відкриття школи відремонтували підвальне приміщення Тернопільської обласної організації товариства Червоного Хреста України. Як розповіли в організації, роботи здійснили за благодійні кошти.



Зокрема, 6 тис. євро зібрало Німецьке товариство Червоного Хреста із Фрайбурга.

«Ми навчаємо за міжнародними стандартами. Навчання проходитиме по 6-годинній або 12-годинній програмі, до 8 осіб в групі. За його результатами учні отримуватимуть сертифікат міжнародного зразка з терміном дії 3 роки», – розповіла голова Тернопільської обласної організації товариства Червоного Хреста Олександра Бригадир.

Зараз в організації є 2 тренера, підготовлених Міжнародною федерацією Червоного Хреста, та 9 інструкторів.

Пройти навчання-тренінг уже тепер можуть усі охочі. Запис здійснюють в обласній організації Червоного Хреста за адресою: вулиця Гоголя, буд.2.

Джерело.