Новий “соціальний автомобіль” у Тернополі розвозитиме обіди для потребуючих

Милосердя врятує світ. Відтепер потребуючим тернополянам гарячі обіди привозитимуть просто додому. У благодійному фонді “Карітас” презентували новий соціальний автомобіль.

 

 

Обіди для потребуючих. У благодійному фонді “Карітас” освятили новий соціальний автомобіль. Він не лише перевозитиме людей з особливими потребами містом, а і розвозитиме гарячі обіди. “Це буде автомобіль з допомогою якого буде розвозитися гаряча їжа для тих, які не мають змоги вийти з дому.



Можливо, 10 осіб – це дуже мало, але починаємо з 10”, каже єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Архієпархії УГКЦ владика Теодор Мартинюк.

Перед освяченням автомобіля священики з різних куточків області разом помолилися до духовного покровителя “Карітасу” святого Вікентія.

Поки чіткого графіку роботи автомобіля немає. Та в центрі запевняють, попередньо повідомлятимуть всіх потребуючих про приїзд гарячих обідів. “Перша поїздка відбудеться сьогодні. Ми обрали людей підопічних нашого “Карітасу” в проекті “Соціальна опіка”, ми знаємо умови життя цих людей, їхнє становище, адже наші соціальні працівники ходять до них і довгий час їх обслуговують”, додає директор БФ “Карітас” отець Андрій Марчук.

На цьому організатори проекту зупинятися не збираються. Кажуть, вже наступного року планують придбати ще один автомобіль для “Карітасу”. Нагадаємо, це вже другий соціальний автомобіль, який працює у фонді. Вже рік як Тернополем курсує “Соціальне таксі”, яке допомагає пересуватися містом людям з потребами.

Джерело.