Тисячу гривень кожному: хто отримає допомогу від держави та що потрібно зробити

Другу частину одноразової доплати до пенсії в розмірі 1205 гривень українці отримають уже через кілька тижнів. Про це повідомила заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

 

Як пояснили українцям, одноразову доплату до пенсії у сумі 2410,17 грн отримають ті громадяни, які отримують пенсії, призначені відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, мають повний страховий стаж (35 років чоловіки, 30 років — жінки, а для пенсій, призначених до 1 жовтня 2011 року, 25 років чоловіки, 20 років жінки) і у яких розмір пенсії не перевищує суми 1669,20 гривень, що становить 40% від мінімальної заробітної плати 4173 грн.

“Виплата абсолютно ніяк не вплине на дохід пенсіонерів, які одержують певні пільги, маючи відповідний статус. І вона не вплине на тих, хто отримує субсидії”, заявила Ковпашко.

Першу чполовину українці вже отримали у березні. Слід зазначити, що ця допомога є одноразовою. Її призначили за ініціативи президента Петра Порошенка, хоча сам гарант запевняє, що це не має жодного відношення до виборів. Кошти для цих виплат отримали з розмитнення автомобілів на єврономерах, які в сумі з листопада по лютий принесли 13 мільярдів гривень.

Джерело.