Змова на закупівлі фармацевтичної продукції для Тернопільської лікарні

Ознаки змови між учасниками тендеру виявлено при закупівлі штучних суглобів.

 

 

Не змогли обійтись без махінацій при закупівлях у комунальному закладі «Тернопільська університетська лікарня». КЗ провів тендер на закупівлю фармацевтичної продукції – штучних суглобів із заявленою сумою торгів 650 тис грн. (https://prozorro.gov.ua/en/tender/UA-2018-05-30-001517-a).

На тендер подали заявки дві компанії – ТОВ «Альтерамед» і ТОВ «Вівамедіка».

Аналіз закупівлі показує, що на час подання заявок на участь у тендері обидві компанії були пов’язаними юридичними особами. Це підтверджується, зокрема, тим, що вони заходили на торги з однієї IP-адреси з незначною різницею у часі. Представник ТОВ «Альтерамед», який заходив з цієї IP-адреси, зареєстрований як Харін Олександр Миколайович, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул.



Краківська, буд. 13В, кв. 6. А перелік працівників ТОВ «Вівамедіка» показав, що Харін Олександр Миколайович є керівником їхньої компанії.

Перерахування коштів для участі у тендері здійснювалось компаніями майже одночасно з указаного електронного майданчика з одного й того самого банку.

Документи, подані для участі у торгах, мають однакові особливості оформлення та однакове змістовне оформлення, що не може бути пояснено об’єктивними причинами, навіть зроблені одні й ті ж самі помилки, мають однаковий дефект сканування. Також виявлена наявність господарських відносин між учасниками.

Усі перераховані факти є явними ознаками попередньої змови двох компаній.

Також за допомогою аналітичної платформи «YouControl» https://youcontrol.com.ua/ru/catalog/company_details/40033471/, вдалося з’ясувати, що засновником ТОВ «Альтерамед» зі статутним капіталом 10 000,00 гривень. значиться Іваній Олег Сергійович. Підприємство бере участь у закупівлях з грудня 2016 року.

Також за допомогою аналітичної платформи «YouControl», вдалося з’ясувати, що засновником ТОВ «Вівамедіка» зі статутним капіталом 65 000,00 гривень значиться компанія «Аракс Трейд Груп Лтд», керівником – Олександр Харін. Підприємство бере участь у закупівлях з квітня 2017 року.

Джерело.