29 нових автомобілів передали сімейним лікарям у села Тернопільщини

29 нових автомобілів поїхали сьогодні у села Тернопільщини. Їх отримали лікарі сімейної медицини, аби якісніше та оперативніше обслуговувати сільських жителів різних районів нашої області.

Ці новенькі автомобілі вже чекають на своїх власників. Відтепер ними у сільській місцевості лікарі сімейної медицини добиратимуться до своїх пацієнтів. Оперативніше приїжджати на виклик будуть і в Бучацькому районі.

– Ми сьогодні получаємо Бучацький район два автомобіля “Рено Дастер”. У зв’язку з тим, що в нас в Бучацькому району буде оці дві амбулаторії. Тому під будівництвом двох амбулаторій ми получаємо нові автомобілі.



Машини, які були на балансі первинно медико-санітарної допомоги, всі вже застарілі. Вони 90 років, вони вже багато розхід топлива йде, а ці машини є економні, прекрасні машини, – розповідає головний лікар Бучацької первинної медико-санітарної допомоги Сергій Головецький.

Ключі від новеньких машин отримали і лікарі Тернопільського району. Зізнаються, відтепер їхня мрія здійснилася.

– Кожен лікар мріяв почувати себе людиною, яка може вчасно приїхати на виклик до пацієнта, яка може вчасно приїхати до дитини новонародженої. Лікар, який не чекає на маршрутку, і не біжить, бо йому треба встигнути обійти і на виклики. Переповнюють емоції, – каже лікар Галина Соколовська.

Таких автомобілів у район поїде аж п’ять.

В Тернопільській області таких автомобілів наразі передали 29. Вартість однієї машин близько 450 тисяч гривень.