Батька 13-річної водійки, яка скоїла аварію, судили за неналежне виховання доньки і оштрафували

850 грн штрафу дав Тернопільський міськрайонний суд батькові 13-річної водійки, яка без його дозволу взяла ключі від Subaru та скоїла аварію.

Відповідну постанову суд виніс ще 22 березня. Оприлюднили її в Єдиному державному реєстрі судових рішень 28 березня. Нагадаємо, 9 березня 2019 року у Тернополі трапилась безпрецедентна аварія – близько 17.30 на вул. Бережанській зіткнулись Subaru та Volkswagen Passat. За кермом першого була 13-річна жителька села Почапинці.

Як повідомили згодом правоохоронці, справу не вносили в єдиний реєстр досудових розслідувань, учасники ДТП домовилися про відшкодування матеріальних збитків. А на батьків дитини складений адмінпротокол за ч.1 ст.



184 КУпАП “Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей”.

Як йдеться в КУпАП, таке порушення тягне за собою попередження, або штраф від 850 до 1700 грн. Про це йшлося у статті “13-річну водійку, яка скоїла аварію в Тернополі, уже виписали з лікарні. Батькам загрожує лише штраф”. Як випливає із матеріалів справи, фігурант адмінпровадження – житель села Почапинці Тернопільського району, непрацюючий Дмитро Михайлович С. В ході розгляду справи про притягнення його до адміністративної відповідальності, власну вину у вчиненому правопорушенні визнав повністю та розкаявся у вчиненому. Також, як йдеться у постанові, його вина повністю доведена матеріалами справи. Як результат – суд визнав батька винуватим у вчиненні адмінправопорушення за ч.1 ст. 184 КУпАП та призначив 850 грн штрафу. Законної сили рішення набрало 2 квітня.