Під Тернополем премію у 1 000 гривень скоро можна буде отримувати мало не щодня

Суху траву хтось підпалив у селі Біла сьогодні, 8 квітня. І сталося це у громаді під Тернополем далеко не вперше, попри застереження активних мешканців.

 

 

Нагадаю, нещодавно на сайт Білецької об’єднаної територіальної громади (ОТГ) подали оригінальну петицію. Люди сподівалися, що у такий спосіб можна буде подолати проблему із стихійними сміттярками і підпалами. Втім, схоже, у паліїв немає інтернету або вони зовсім не цікавляться життям громади.

Як повідомили в обласному управлінні ДСНС, на пожежу сухої трави і очерету у с. Біла сьогодні рятувальники виїхали о 15:43. Приблизно о 16:22 їм вдалося локалізувати займання, а вже о 16:42 – ліквідувати.



Що цікаво, таких випадків в області було чимало. Так, із 8:00 до 18:00 рятувальники вже 16 разів виїжджали на гасіння сухої трави на території Тернопілля.

Далеко не перша пожежа сталася сьогодні і в Білій. Так, у групі «Мешканці с. Біла Тернопільського району», створеній у соціальній мережі «Фейсбук», Юрій Качунь оприлюднив фото із пожежі, що сталася у селі лише у п’ятницю, 5 квітня. Зайнялося на подвір’ї. Добре, що воно поки що не обжите, тому люди не постраждали.

Джерело.