Почне з України! Турчинов зробив тривожну заяву: весь контент в небезпеці

Росія активно веде підготовку до великої континентальної війни в Європі, початок якої може розгорнутися в Україні.

 

 

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на Київському безпековому форумі.

“Ми бачимо, що в останні роки швидко будується військова інфраструктура вздовж українського кордону”, — заявив Турчинов у своєму виступі.

Він підкреслив, що йдеться про мільярдні ресурси, які вкладаються у воєнні та інфраструктурні проекти, такі, як аеродроми, військові бази, сховища техніки.

“На сході нам протистоїть 8 армія Південного округу, на півночі — 20 армія Західного округу. Це росіяни вважають недостатнім. Вони тримають у резерві 1 танкову армію, 49 і 58 загальновійськові армії. І цього замало”, — сказав Турчинов.

У разі наступу Росія має намір також застосувати 6 і 4 армії Повітряно-космічних сил, додав секретар РНБО.

“Вони розташували вздовж нашого кордону вісім ракетних бригад. Для наступу на можливому театрі військових дій в Україні готуються чотири дивізії і п’ять бригад повітряно-десантних військ, п’ять бригад і один полк морської піхоти. І навіть цей ресурс Росія вважає недостатнім.



У Південному військовому окрузі почалося формування шести резервних так званих козацьких дивізій”, — сказав Турчинов.

“І я ще не назвав потужний Чорноморський флот, Каспійську флотилію, яку можуть використовувати для проведення військових дій в Азовському і Чорному морях. Я не назвав 22 армійський корпус, який перебуває у Криму і готовий проводити бойові дії на півдні нашої країни” — додав він.

“Росія готується до повномасштабних бойових дій, повномасштабної континентальної війни в Європі. І перший плацдарм, який вони будуть намагатися взяти, — це наша країна, наша Україна”, — впевнений Турчинов.

Секретар РНБО поскаржився, що на фоні такої потужної загрози європейські країни намагаються вести бізнес із Росією, як зазвичай.

Додамо, що служба зовнішньої розвідки Естонії після оцінки загроз військових дій зі сторони РФ.

Російська Федерація у 2019 році може підготуватися до збройного конфлікту з країнами НАТО і спробувати втрутитися у вибори в Європарламент. До такого висновку дійшла.

Джерело.