“Мені ці байки не потрібні”: Гройсман заявив, що не буде утримувати безробітних

Уряд України не буде утримувати неефективну Державну службу зайнятості і “не збирається утримувати безробітних”. Замість цього пропонується забезпечити українців нормальними роботами і зарплатами. Про це під час засідання Кабінету міністрів України заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

groysman

“Зміна системи зайнятості дуже важлива сьогодні для нашої країни. Я думаю, що дуже скоро ми повинні завершити роботу над формуванням підходів (думаю, що вже багато що зроблено) і перейти до практичних змін у цій сфері. Окремо хочу сказати про Службу зайнятості. Я не збираюся утримувати Службу зайнятості.



Я не збираюся утримувати безробітних. Я збираюся дати людям нормальну роботу і нормальну заробітну плату”, – наголосив голова Кабміну.

Гройсман вважає, що зміна цієї філософії повинна бути в порядку денному “всіх тих, хто сьогодні займається Службою зайнятості”. “Я просив би, щоб ви (міністр соціальної політики України Андрій Рева. – Ред.) донесли це до керівництва Служби зайнятості. Ні – розжену. І наведемо тих людей, хто зможе нормально налагодити там ситуацію”, – пригрозив прем’єр-міністр.

Він також заявив, що йому “ці байки статистичні не потрібні”. “Я вже заслуховував їхні не раз. Я вважаю, що треба змінити модель фінансування: з моделі фінансування служби – на модель підтримки створення робочих місць”, – зазначив Володимир Гройсман.

Джерело.