Скандальний тернопільський екс-прокурор за півроку заробив майже півмільйона

Звільнений зі скандалом заступник прокурора Тернопільської області Ігор Мукан заробив за неповних сім місяців не мало не багато 471 053 гривень. Якщо врахувати дату звільнення (19 липня), то щомісяця прокурор клав у кишеню майже 70(!) тисяч гривень. Про це йдеться в його декларації про майновий стан за 2018 рік.

Вже після звільнення скандальний прокурор отримав соціальну допомогу в центрі зайнятості в розмірі 4 601 гривню. Його дружина Наталія Олегівна отримала допомогу за народження дитини 10 320 грн. і 70 тис. грн.



за продаж нерухомого майна. Очевидно, йдеться про недобудований житловий будинок у селі Біла Тернопільського району. В пані Наталії зосталося недобудованими два гаражі в Тернополі площею по 24 «квадрата» кожен. Також у її власності є квартира в обласному центрі площею 54,7 кв. м та земельна ділянка (1 190 кв. м).

Що ж до Ігоря Мукана, то він за прокурорську кар’єру офіційно нажив тільки квартиру площею 65,3 «квадрата» (25% власності), а ще має в користуванні шість холостятських квадратних метри в гуртожитку Тернопільського кооперативного торгівельно-економічного коледжу.

Є в родини Муканів два автомобіля і обидва зареєстровані на дружину – «Шкода Октавія» (2008 рік випуску) та «Фольксваген Джетта» (2013 р.в.).

Як повідомляв Репортер, 4 липня 2018 року Дисциплінарною комісією прокуратури України прийнято рішення про звільнення Мукана І.Я. за грубі дисциплінарні правопорушення. У прокуратурі Ігор Мукан запам’ятався не так відстоюванням державних інтересів, як лобіюванням приватних (зокрема, ПП «Нива і К», власником якого є тернопільський бізнесмен та екс-депутат міської ради з ВО «Свобода» Михайло Гладкий) і погрозами на адресу підлеглих, зокрема жінок-прокурорів, яких він залякував, застосував нецензурну лексику і навіть погрожував зґвалтуванням та сексуальними наругами.

На сьогодні Ігор Мукан через суд оскаржує рішення про своє звільнення.