Битва за Конституцію: депутати влаштували справжнє побоїще. ВІДЕО

У парламенті Туреччини побилися депутати від правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР) і опозиційної Народно-республіканської партії (НРП). Причина – правки в Конституції, які передбачали розширення повноважень президента Реджепа Ердогана.

1484234716_bituu

У Мережі вже опубліковано відео масового побоїща в парламенті: в момент бійки декілька осіб отримали серйозні травми, передає Російський Діалог .

Початком конфлікту послужило блокування НРП трибуни. Представники правлячої партії намагалися втихомирити опонентів і звільнити мікрофон, поступово зіткнення переросло в масову бійку. В результаті кілька депутатів були травмовані. Зокрема, заступник керівника фракції Партії справедливості і розвитку Фатіх Шахін отримав перелом носа.

Поправки до Конституції Туреччини передбачали розширення повноважень Ердогана. Так, глава держави може отримати право особисто призначати прем’єр-міністра або сам очолити кабінет міністрів. Також всі силові структури повинні перейти під його персональний контроль.

Бійки в парламенті Туреччини не рідкість: минулої весни політики вирішили рукоприкладством вирішити питання про депутатську недоторканність.

Джерело.