У Тернополі процвітає новий вид шахрайства

Для обдурювання шахраї часто використоують… водіїв таксі. Звісно ж, всліпу.

20160905-05

Про небезпеку тернополян та водіїв таксі  у групі “Жити в Тернополі” попереджає тернополянка, котра працює диспетчером в одній зі служб таксі.

Якось, оповідає вона, під час її зміни зателефонувала дівчина. Вона повідомила, що  замовила таксі та передала водієві пакунок, який він має доставити за адресом. Просила уточнити, чи доставив. Зв`язуюсь з водієм.



Він пояснив, що  дійсно дівчина передала йому пакунок та дала номер, за яким має зв`язатись з тим, кому слід його передати, проте там відповідають, що нічого не знають, що їхати слід в інше місто.  Диспетчер попросила водія зателефонувати дівчині. За якийсь час той повідомив, що вона викликала поліцію, боячись, що більше не побачить речі, які він мав доставити шахраям.

Диспечер стверджує, що подібні ситуація  трапляються  майже щодня. “На щастя водії вчасно реагують, що це шахрайство та повертають речі обманутим майже людям…”, – констатує та просить людей бути уважнішими при купівлі чи продажі чогось через інтернет. Адже дуже часто шахраї так і не перераховують грошей…

20160905-00