Сьогодні у Львові евакуювали понад 10 тисяч людей через «замінування»

Сьогодні, 21 квітня, у період з 13:20 до 17:30 до поліції надійшло п’ять анонімних повідомлень про замінування об’єктів у Львові: ТРЦ King Kross Leopolis, Forum Lviv, вокзалу та двічі – Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького. Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції Львівщини.

За вказаними адресами працювали слідчо-оперативні групи, експерти-вибухотехніки, кінологи, патрульні поліцейські та працівники інших служб. Правоохоронці обстежували будівлі та прилеглі території, проте вибухонебезпечних та підозрілих предметів не виявлено. Загалом вони евакуювали більше десяти тисяч осіб.

Наразі поліцейські встановлюють особи анонімів, котрі надали неправдиві повідомлення про замінування, вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень.

Додамо, що радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко сказав, що сьогодні впродовж дня поліція відслідковує надзвичайно високу активність повідомлень про замінування, повідомляє прес-служба МВС. За його словами, усі вони надходять з тимчасово окупованих територій.