Чи варто брати за хресну неодружену дівчину

Попри те, що церква заперечує існуванню різних прикмет, це не заважає людям довіряти переказам. До вибору хрещених в наш час люди намагаються підійти відповідально.

Тому, скрупульозно намагаються знайти кандидата, який найбільше їм підходить. Одним з цікавих у цьому сенсі питань — у яких випадках незаміжня дівчина може стати хрещеною мамою, пише Все буде Україна.

Чи можна незаміжній хрестити дівчинку

Попри те, що церква заперечує існування магії, різних забобонів, це не заважає людям довіряти переказам, які багато століть тому були традиційними для наших предків або виникли з нізвідки останнім часом.

Так, сьогодні чимало батьків не хочуть, щоб хрещеними їх дочок ставали самотні жінки. Але чому так відбувається?

Існує 2 повір’я, які пояснюють подібну думку.

Перша застерігає, що в першу чергу така роль може бути небезпечна для самої дівчини. Пояснюється це тим, що майбутня хрещениця забере від своєї покровительки красу і жіноче щастя.

Друге повір’я про небезпеку для дівчинки. Якщо в покровительки йде доросла жінка, яка досі не була заміжня і не має дітей, то нехай і малоймовірно, це вінець безшлюбності і він може перейти і на хрещеницю.



Звичайно, до таких забобонів церква ставиться негативно і свідчить про те, що якщо дівчина вже досягла повнолітнього віку, є православною християнкою, ходить до церкви, вірить в Бога і дійсно хоче стати хрещеною мамою дитини, то вона може це зробити.

Прикмети щодо заборони хрестити хлопчика

З хрещенням хлопчика звичайно ж теж пов’язані прикмети. Деякі з них варто розвіяти. Ось найпоширеніші з них:

якщо у вас немає хрещеного, то на жаль, хрестити хлопчика не можна, бо покровитель повинен бути однієї статі з дитиною;

бажано, щоб дівчина першого похрестила хлопчика, тоді її життя складеться добре;

незаміжній жінці не рекомендується хрестити немовля чоловічої статі, тому що вона довго не вийде заміж. Як бачите, у нас є три прикмети, які суперечать одна одній. Можна з упевненістю сказати, що це все забобони. Церква відкидає подібні домисли і робить акцент на тому, що віруючій людині не личить забивати собі голову подібними речами.

Є певні правила вибору хрещених і там не вказано, що бути покровителем вашої дитини не може бути жінка, яка не перебуває у шлюбі. При цьому абсолютно неважливо, якої статі дитина. Варто зауважити, що в деяких церквах дійсно просять, щоб знаходили покровителя однієї статі з малюком (якщо хрещеним буде всього одна людина). Як бачите, будь-якій жінці можна хрестити дитину, незалежно від її сімейного стану.

Якщо вам хтось говорить про те, що це заборонено, можете бути впевнені, людина просто не розбирається в тонкощах обряду хрещення. А подібні забобони — це всього лише плід людської фантазії.