На Тернопільщину вже ввезли майже 4 тисячі різних транспортних засобів

Для митного контролю і оформлення товарів на Тернопільщині створили комфортні умови. Не дивно, що до нас уже ввезли майже 4 тисячі різних транспортних засобів.

 

 

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– На Тернопільській митниці ДФС функціонують 67 зон митного контролю, – кажуть фахівці. – Із початку року у них провели 193 митних огляди товарів, що складає 1,41% від загальної кількості митних декларацій.

Зокрема, при оформленні товарів у митному режимі експорт провели 26 оглядів, а це – 2 641 митна декларація. Натомість у митному режимі імпорт тернопільські митники здійснили 167 оглядів, що складає 8 539 митних декларацій.

– Упродовж І кварталу 2019 року фахівці Тернопільської митниці опрацювали і зняли з контролю 4 099 документів контролю за переміщенням товарів, – додають у податковій. – Крім того, для митного оформлення товарів у місця доставки прибули 3 754 транспортні засоби. Серед них імпортні – 3 682, а експортні – 72 автомобілі.

У січні-березні цього року фахівці відомства надали 36 адміністративних послуг.



Серед них такі: видача свідоцтва про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення товарів під митними печатками і пломбами – 8, а також 28 для продовження строку дії такого свідоцтва.

– У зоні діяльності митниці функціонують також 4 місця доставки товарів транспортними засобами, – пояснюють на митниці. – Варто зазначити, що відповідно до вимог ст. 329 Митного кодексу України, наказу Міністерства фінансів України від 30 травня 2012 № 646 «Про місця доставки товарів транспортними засобами» на територіях місць доставки відповідними рішеннями створили постійні зони митного контролю.

До речі, відповідні угоди про співробітництво щодо створення належних умов для здійснення митного контролю і митного оформлення товарів та транспортних засобів на митниці уклали з усіма власниками місць доставки.

Джерело.