Ефективні способи більше встигати і менше втомлюватися на роботі

Ось кілька ефективних способів більше встигати і менше втомлюватися на роботі. 

 

 

Замість того, щоб створювати образ надмірно ділової леді, перевірте, чи правильно ви розставляєте пріоритети, розподіляєте час і чи вмієте ви делегувати завдання.

Кожен роботодавець мріє про співробітника, який без питань справляється з будь-яким завданням. Але, оскільки ця фантазія завідомо нездійсненна, не намагайтеся стати таким працівником.

Знайдіть колегу, якому довіряєте

Добре, якщо у вас є колега, який розуміє, чим ви займаєтеся, та може підтримати у важкий момент. Підмінити вас на пару хвилин, поки ти впораєтеся з емоціями, підказати, послухати, як вас все дістало. В ідеалі це має бути людина, якій можна показати перевантажений список справ і запитати, чи зможе вона взяти на себе частину завдань.

Радьтеся з кимось з іншої сфери

Отримувати зворотний зв’язок від людини, яка працює в іншій сфері, теж буває корисно. Нехай вона не знає специфіку вашої роботи, зате може подивитися на все свіжим поглядом. Це може бути колега з іншого відділу чи навіть іншої компанії.



Раптом ви отримаєте від нього свіжу ідею для свого проекту або пораду, як спростити свою роботу.

Думайте, перш ніж взяти на себе додаткові обов’язки

Навчіться говорити «ні» додатковим завданням, якщо від них постраждає ваша основна робота. Приємно бути людиною, яка завжди готова допомогти або втрутитися. Але так ви легко можете перетворитися на того, до кого звертаються з будь-якого питання. Якщо ви перевантажені, вам потрібно закінчити основні завдання, а не додати нових. Коли колега запитує, чи є у вас п’ять вільних хвилин, скажіть йому, що хотіли б допомогти, але зараз зайняті іншою справою.

З’ясуйте, тимчасовий це завал або постійний

У багатьох компаніях кінець року або на кінець сезону — гарячий час. Якщо знаєте, що завал пов’язаний з майбутніми святами або іншими об’єктивними причинами, значить, можете до нього підготуватися морально, зібратися з силами і пережити цей час. Коли купі немає кінця, можливо, справа не в об’єктивних причинах, а у ваших проблемах з розподілом часу і завдань. Постійні переробки — це не нормально.

Робіть перерви в роботі

Якщо колеги знають вас як людину, яка відповідає на повідомлення за 0,1 секунди — скажіть, що тепер ви перевіряєте пошту в певний час (якщо у вас є така можливість). Якщо тривалий час не можете завершити проект, присвятіть йому цілий день, не розпорошуючись на інші завдання. Якщо завжди приходите в офіс раніше всіх, йдете пізніше або берете роботу додому, подивіться, чи ви зможете скоротити цей час.

Поговоріть з начальником

Не можете розвантажити свій робочий день самостійно — поговоріть з керівництвом. На таку розмову складно зважитися через страх здатися некомпетентною. Але все пройде гладко, якщо ви правильно підготуєтеся.

Замість того, щоб забігти в кабінет до начальника з криком: «Допоможіть, я тону в роботі», подумайте про те, як можна вирішити цю проблему. Зрозумійте, що конкретно ви не встигаєте, а з чим боретеся добре. Знайдіть способи виправити ситуацію. Якщо ви прийдете з конкретними пропозиціями, а не зі скаргами, збережете позитивний професійний тон, бос зможе правильно зрозуміти вас.

Джерело.