У Тернополі відбулися урочистості з нагоди Дня рятувальника

На Театральному майдані рятувальники провели громадську пізнавальну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Всі охочі могли оглянути пожежно-рятувальну техніку та спорядження, що мають на озброєнні підрозділи ДСНС. А також ознайомитися з можливостями служби.

khnk_xqgdiu

Даний захід проведений з метою популяризації професії рятувальника, навчання громадян наданню першої медичної допомоги, правилам безпечної поведінки в побуті та з вибухонебезпечними предметами.

В урочистостях взяв участь перший заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак.

«Щороку ми відзначаємо ваше професійне свято у знак вдячності за ваш щоденний подвиг. Ви — люди сильні духом та мужніх професій, які з честю забезпечують нам надійний захист від вогню та стихії. Цілодобово ви підтримуєте постійну бойову готовність до боротьби з лихом і завжди готові якнайшвидше прийти на допомогу», — звернувся із привітальним словом Іван Крисак.

Також під час урочистостей нагороди та відзнаки отримали пожежники-рятувальники та працівники служби цивільного захисту.

Довідково:

День рятівника — свято, яке відзначається в Україні щорічно 17 вересня.

Встановлене 12 вересня 2008 року указом Президента України на підтримку ініціативи громадськості та Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Професійне свято День рятівника святкують працівники аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, а також громадяни, які внесли свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації

 джерело http://ukrzahid.com/